(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
♥♥♥NĚMECKÁ KUCHYNĚ - RÝNSKÁ SVÍČKOVÁ PEČENĚ♥♥♥
Potřebné ingredience
1kg hovězí kýty bez kosti. NA MARINÁDU: 1mrkev, 1/4 litru červeného vína, 1 bobkový list, 3 jalovcové bobule, 2 špetky nového koření, 2 cibule, celer, 1/4 litru vody, hřebíček, sůj, pepř... NA PEČENÍ: 4 polévkové lžíce oleje, 2 mrkve, 100g perníku, 1 malá cibule, 1/2 litru tekutiny (voda nebo víno), 50g rozinek
Postup přípravy
Z ingrediencí připravíme marinádu a vložíme do ní maso na 3-5 dní. Jedině tak bude křehčí, doba vaření se zkrátí a vynikne chuť typická pro svíčkovou pečeni. naložené maso vyjmeme a osmažíme na rozpáleném oleji z obou stran. Přidáme nakrájenou cibuli a mrkev a nakonec zalijeme vodou nebo vínem. Vše necháme dusit 2 hodiny. V případě potřeby podléváme vodou nebo vínem.
Poté omáčku slijeme, přidáme do ní nastrouhaný perník s rozinkami a necháme 5 minut povařit. Přidáme trochu marinády která nám zbyla kratce povaříme. podáváme s knedlíky podle chuti.
Poté omáčku slijeme, přidáme do ní nastrouhaný perník s rozinkami a necháme 5 minut povařit. Přidáme trochu marinády která nám zbyla kratce povaříme. podáváme s knedlíky podle chuti.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé